ANAHTAR KELİMELERLE HİKAYE ANLATMA YARIŞMASI

ÖREN ORTAOKULU ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMA ŞARTNAME

Yarışma Amacı:

·         Yarışma, katılımcıların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeyi,

·         Türkçe dil becerilerini ve beden dilini etkili kullanma becerisini geliştirmeyi,

·         Anahtar kelimeleri kullanarak farklı hikâyeler anlatmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

·         Anahtar kelimeler: Sevgi, iyilik, yardımlaşma, hoşgörü

Yarışma Şartları:

·         Yarışmaya, ortaokul öğrencileri katılabilir.

·         Yarışmada anlatılan hikâyeler, en fazla 500 kelime olmalıdır.

·         Hikâyelerde belirtilen anahtar kelimeler kullanılmalıdır.

·         Hikâyelerin özgün olması gerekmektedir.

Yarışma Takvimi:

·         Başvuru başlangıç tarihi: 13/12/2023

·         Yarışma tarihi: 29/12/2023

·         Yarışma sonuçlarının açıklanma tarihi: 29/12/2023

Değerlendirme Ölçeği:

·         Hikâyenin özgünlüğü (20 puan)

·         Hikâyenin akıcılığı (20 puan)

·         Hikayedeki olayları oluş sırasına göre anlatma (20 puan)

·         Hikâye anlatımında beden dilini etkili kullanma (20 puan)

·         Hikâyenin anahtar kelimeleri içermesi (20 puan)

Özel Koşullar:

·         Yarışmada anlatılan hikayeler özgün olmalıdır.

·         Yarışmadaki hikayeler, belirtilen anahtar kelimeleri içermelidir. Anahtar kelimelerin hikâyede nerede ve nasıl kullanıldığı, değerlendirmede önemli bir kriter olacaktır.

·         Yarışmadaki hikayeler, yarışmanın amacına ve kapsamına uygun olmalıdır. Yarışma, yaratıcı hikayeleri teşvik etmek için düzenlenmektedir. Bu nedenle  ilgi çekici ve düşündürücü olması beklenmektedir.

Kriter

Puan

Hikâyenin özgünlüğü

20

Hikâyenin özgünlüğü, ilgi çekiciliği ve düşündürücülüğü.

Hikâyenin akıcılığı

20

Hikâyenin akıcı ve anlaşılır olması.

Hikayedeki olayları oluş sırasına göre anlatma

20

Hikayedeki olayların oluş sırasına uygun olması.

Anahtar kelimeler

20

Hikâyenin anahtar kelimeleri içermesi ve bu kelimelerin hikayede doğru ve yerinde kullanılması.

Hikâye anlatımında beden dilini etkili kullanma

20

Hikâye anlatımında beden dilinin etkili kullanılması.

Anahtar Kelimeler ile Hikâye Anlatma Yarışması Değerlendirme Ölçeği

Hikâyenin özgünlüğü kriteri, hikâyenin özgünlüğü, ilgi çekiciliği ve düşündürücülüğü açısından değerlendirilecektir. Yarışma, katılımcıların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeyi amaçladığından, hikayelerin bu açıdan güçlü olması beklenmektedir.

Akıcılık kriteri, hikâyenin akıcı ve anlaşılır olması açısından değerlendirilecektir. Hikâyenin kolayca okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için cümlelerin kısa ve öz olması, anlatımdaki geçişlerin doğal olması ve anlatımdaki sözcüklerin anlamlı ve doğru kullanılması gerekmektedir.

Hikayedeki olayları oluş sırasına göre anlatma kriteri, hikayedeki olayların oluş sırasına uygun olması açısından değerlendirilecektir. Hikâyenin doğru ve akıcı bir Türkçe ile yazılmış olması gerekmektedir.

Anahtar kelimeler kriteri, hikâyenin anahtar kelimeleri içermesi ve bu kelimelerin hikâyede doğru ve yerinde kullanılması açısından değerlendirilecektir. Anahtar kelimelerin hikâyede anlamlı bir şekilde kullanılması ve hikâyenin akışına katkı sağlaması gerekmektedir.

Hikâye anlatımında beden dilini etkili kullanma kriteri, hikâye anlatımında beden dilinin etkili kullanılmasına uygun olması gerekmektedir.

Değerlendirme, her bir kriterin 20 puan üzerinden değerlendirilmesi ile yapılacaktır. Toplam 100 puan üzerinden yapılacak değerlendirmede, en yüksek puanı alan hikâye birinci, ikinci ve üçüncü seçilecektir.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ HEDİYELER VERİLECEKTİR.

14.12.2023 49

14-12-2023

Adres:
ÖREN 75.YIL CUMHURİYET MAH. ÖREN TURGUTLU CAD. ÖREN ORTAOKULU BLOK NO 48/A İÇ KAPI NO 108 KEMALPAŞA / İZMİR